2023

VSI ČLANKI O TEKMOVANJIH V SEZONI 2023/24

ODLIČNI NASTOPI SLOVENSKIH VETERANOV NA BALKANSKEM PRVENSTVU !

V Ilijašu v bližini Sarajeva se je v dneh od 12. do 15. oktobra odvijalo ponovno oživljeno Balkansko prvenstvo za veterane v namiznem tenisu. Na prvenstvu so bili udeleženci iz osmih držav Balkanskega polotoka, med njimi tudi sedem predstavnikov Slovenije. Prva dva tekmovalna dneva so moški nastopali v kategoriji od 60 -64 let, 65 – 69 let, 70 -74 let, 75 -80 let ter nad 80 let. Ženske so nastopile v absolutni kategoriji nad 60 let. Slovenski predstavniki so odlično nastopili v domala vseh kategorijah saj se je odprava vrnila kar s tremi naslovi balkanskih prvakov. Nova balkanska prvakinja posamično je postala Postojnčanka Jasna Pupis Šebjanič, ki ji je enak podvig uspel v igri dvojic skupaj z Dragico Lapanja iz Kranja. Novi Balkanski prvak je postal tudi Alfred Vodušek iz Velenja-posamično , ki je naslov osvojil brez izgubljene tekme. Vodušek je uspel tudi v igri dvojic , kjer je skupaj s Cirilom Kozjekom iz Šenčurja osvojil drugo mesto. V kategoriji žensk je Dragica Lapanja osvojila bronasto odličje v posamični konkurenci. Uspeh slovenskih udeležencev sta zaokrožila še Novogoričan Igor Varl posamično v kategoriji 70 -74 let ter Boris Vodopivec iz Ajdovščine , ki je v paru s Slavkom Antolićem iz BiH osvojil tretje mesto. Zbirnik dobitnikov medalj Balkanskega prvenstva je v prilogi.

Tukaj najdete rezultate

Balkanski moški prvak posamično 65-69 let Fredi Vodušek

Balkanka zmagovalna dvojica Dragica Lapanja in Jasna Pupis Šebjanič

ekipa Slovenije od leve Igor Varl, Dragica Lapanja, Ciril Kozjek, Boris Vodopivec, Jasna Pupis Šebjanič, Fredi Vodušek in Dario Bergoč

1. mesto Jasna Pupis Sebjanič, 3. mesto Dragica Lapanja

Moški 60-64

moški posamezno 70 -74 let (3. z leve Igor Varl)


Uspešni nastop prvoligaške ekipe Tempa

V namiznoteniškem tekmovanju v prvi ligi je ekipa Tempa v prvem krogu prvenstva gostila ekipo Kajuh Slovan iz Ljubljane. Tekma je bila zelo napeta, na koncu so se veselili igralci Tempa, ki so zmagali z rezultatom 4:2. Tekma je bila odigrana v soboto, 7. oktobra v telovadnici Osnovne šole Gustava Šiliha. Za ekipo Tempa so igrali Tadej Vodušek, Patrik Videc in Miha Kljajič, za ekipo pa nastopa še Andrej Gobec, ki je tokrat manjkal. Tekmo sta uspešno z zmago v dvojicah odprla Vodušek/Kljajič, nato pa so vsi Velenjčani dodali k zmagi vsak po eno zmago.

od leve Andrej Godec, Tadej Vodušek, Patrik Videc in vodja ekipe Miha Kljajič