15. april 2023

Državno prvenstvo v namiznem tenisu za veterane in veteranke Maribor 2023

USPEŠNI VETERANI NTK TEMPO

V Mariboru je bilo v soboto, 15. aprila 2023 odigrano Državno prvenstvo za veterane in rekreativce v namiznem tenisu pod okriljem Namiznoteniške zveze Slovenije. Tokrat so bili med 163 tekmovalci najuspešnejši prav velenjski udeleženci, ki so osvojili kar 8 medalj v različnih starostnih kategorijah.

V kategoriji od 65 do 70 let je državni prvak postal Alfred Vodušek. Alfred Vodušek je skupaj s Slavkom Kovačem osvojil prvo mesto v konkurenci parov od 65 do 70 let. Enak uspeh je dosegel v kategoriji od 60 do 65 let Janez Škerlak skupaj z Marjanom Mencigarjem. Pri rekreativnih igralcih od 40 do 50 let je Tadej Vodušek osvojil drugo mesto. V kategoriji mešane dvojice je Tadej Vodušek skupaj z Doris Lesnikovo osvojil tretje mesto. V igri dvojic do 40 let je Jure Pejovnik skupaj z Darkom Drčičem osvojil tretje mesto, v igri od 40 do 50 let Tadej Vodušek skupaj z Ivom Zero osvojil tretje mesto. V kategoriji od 50 do 60 let je Igor Balažek skupaj z Edom Horvatom osvojil tretje mesto, v v kategoriji od 60 do 65 let osvojila tretje mesto Mumin Mahmutović skupaj z Jelašem. V kategoriji nad 50 let je Petra Majerič osvojila prvo mesto v tolažilni skupini.

Na svečani proglasitvi so bili proglašeni tudi najuspešnejše tekmovalke in tekmovalci pretekle sezone v okviru Računalniške lestvice. Tudi v tem tekmovanju je bil najuspešnejši tekmovalec Alfred Vodušek, ki je osvojil kar pet od sedmih turnirjev. Tretji mesto pa sta si v svojih kategorijah priborila še Petra Majerič (nad 50 let) in Tadej Vodušek (od 40 do 50 let).

Povezava do članka o državnem tekmovanju je tukaj

Povezava do rezultatov na državnem tekmovanju je tukaj

Dvakratni državni prvak Fredi in zmagovalec računalniške lestvice za sezono 2022/23.

Prvo mesto v igri dvojic 65-69 let Slavko Kovač in Fredi Vodušek.

Zmagovlani par v igri moških dvojic, Janez Škerlak in Marjan Mencigar, 3. mesto je v tej disciplini osvojil tudi Mahmutović Mumim

V igri mešanih dvojic je Tadej Vodušek v paru z Doris Lesnik osvojil 3. mesto.

Janez Škerlak in Fredi Vodušek sta skupaj osvojila kar 4 prva mesta.

Bronasta dvojica Mirjana Ramšak in Darinka Mali.

DP MB Jure Pejovnik je osvojil tretje mesto v dvojicah med rekreativci.

MB Petra Majerič je bila zmagovalka tolažilne skupine posamično med ženskami.